Forskning viser: Særlig opmærksomhed betyder noget
 
 
pharmakon.dk
 
Læs artikel

Ny forskning fra Australien om LGBT+ personers ønsker til apoteket

 
I januar udsendte vi et nyhedsbrev, der beskrev de udfordringer, som transkønnede oplever, og forslag til hvordan apoteket kan hjælpe.

En nyere artikel, også fra Australien, fokuserer på apotekets rolle i forhold til rådgivning af LGBT+ personer. Mange af anbefalingerne er ens. Et område er dog nyt, og det er ønsket om, at apoteket synligt markerer fx med regnbueflag, at LGBT+ personer er velkomne på apoteket – det har stor betydning for både personalet og for kunderne.

Fik du ikke læst nyhedsbrevet i januar, så er her de væsentligste pointer. De stammer fra denne artikel, som har sammenfattet 15 undersøgelser, der har fokus på transkønnede personer og apotekets rolle.

Apoteket kan med fordel:
  • Rådgive om hormonbehandling, herunder medicingennemgang
  • Hjælpe med at få tilladelser om medicinsk behandling fra myndigheder
  • Give forebyggende rådgivning, herunder screene for seksuelt overførte sygdomme, mentalt helbred og hjerte-kar-sygdomme, rådgive om rygestop samt rådgive om forebyggelse og håndtering af alkohol og andet misbrug.
Nogle af artiklerne beskriver, at apoteket skal være opmærksomme på deres tiltale af personer, der er transkønnede fx ved at sikre sig, at apoteket bruger personens foretrukne navn.

Forskerne konkluderer på baggrund af de 15 artikler, at apoteket kan spille en rolle i forhold til personer, der er transkønnedes sundhed, men der er brug for mere viden og uddannelse.
 
 

Kontakt

Rikke Nørgaard Hansen
Afdelingsleder, cand.pharm.
48 20 63 79