FIP er meget mere end kongresser
 
 
pharmakon.dk

Materialer fra FIP

 
Måske kender du FIP, den internationale farmaceutorganisation, som hvert år afholder en kongres, hvor farmaceuter og farmakonomer deltager, bliver inspireret og måske præsenterer deres apoteksprojekter.

FIP er mere end en kongres. Vi vil her se lidt nærmere på en af de ressourcer, som stilles til rådighed – FIP biblioteket.
Her ligger et utal af rapporter, vejledninger og faglige standarder. Der er mulighed for deltagelse i webinarer om mange forskellige faglige emner og adgang til The International Pharmacy Journal, der ofte fokuserer på, hvordan apoteket kan gøre en forskel.

En af de meget interessante muligheder i FIP biblioteket er samlingen af forskellige publikationer, som FIP har udgivet. De er skrevet med et internationalt formål af internationale anerkendte forskere og praktikere. Biblioteket er et godt sted at besøge, hvis du er interesseret i en international vinkling på en dansk apoteksudfordring.

Herunder finder du udvalgte rapporter:
 
 
Denne rapport gennemgår kort årsager til refluks symptomer, hvilke symptomer patienten oplever, hvilke spørgsmål apoteket kan stille patienten for at afdække symptomerne, og hvilke muligheder apoteket har for at hjælpe patienten i forhold til lægemidler og egenomsorg.
 
I denne rapport gennemgåes en undersøgelse af,  hvordan forskellige lande arbejder med at beskytte patientens rettigheder og overholder diskretion. Det er interessant at se, hvordan der tænkes etik og fortrolighed i Danmark i forhold til i andre lande.
 
Læs her om, hvordan andre lande håndterer vaccinationsydelser på apoteket. Rapporten indeholder også en historisk gennemgang af, hvordan FIP siden 2011 har advokeret for apotekets rolle i vaccination.
 

Kontakt

Mira El-Souri
Udviklingskonsulent, cand.pharm.
48 20 61 62