Udforsk vejen til udstyr og processer i compliance
Kurser til life science
 
 

Forskellige muligheder for øget viden om kvalificering og validering

 
I en verden, hvor præcision, sikkerhed og effektivitet er afgørende, er forståelsen af kvalificering og validering ikke bare nødvendig – den er essentiel. Disse processer sikrer, at udstyr, systemer og processer møder de strenge regulatoriske krav og bidrager til at opnå den højeste standard for produktkvalitet og patientsikkerhed.
 
Vi tilbyder en serie af kurser, der er skræddersyet til at dække forskellige aspekter af kvalificering og validering inden for life science. Klik på kurserne og læs mere.
Kvalificering af udstyr
Fokuseret på udstyrs-aspektet, dykker dette kursus ned i detaljerne omkring, hvordan du kvalificerer udstyr fra start til slut. Det er ideelt for dig, der arbejder med eller er ansvarlige for udstyrskvalificering og ønsker en dybere forståelse af processerne og deres betydning.
Næste gang: 20. – 21. marts
 
Introduktion til kvalificering og validering
Dette kursus er designet som en indgangsvinkel for dig, der er ny i emnet. Det giver dig et solidt fundament og en bred forståelse af principperne for kvalificering og validering, herunder de regulatoriske krav, og hvordan disse anvendes i praksis.
Næste gang: 23. april
Validering af IT-systemer
Med den stigende afhængighed af IT-systemer i life science-industrien, er dette kursus afgørende for dig, der skal sikre, at disse systemer er korrekt validerede. Det dækker alt fra udvælgelse af systemer til vedligeholdelse af valideringsstatus over tid.
Næste gang: 25. – 26. april

Procesvalidering
Dette kursus tager fat på vigtigheden af at validere processer for at sikre konsekvent produktkvalitet og compliance. Det er skræddersyet til dig, der ønsker at mestre de komplekse aspekter af procesvalidering og forstå, hvordan du implementerer effektive valideringsstrategier.
Næste gang: 10. – 12. september
Tre e-læringer
 
Det er også muligt at få en introduktion til kvalificering og validering med e-læringer. Herunder er tre e-læringer som kan give viden med det samme.  
 
Dette online kursus giver dig en forståelse af de grundlæggende krav til kvalificering og validering inden for life science-industrien. Det dækker de vigtige regulatoriske standarder og retningslinjer, som enhver professionel bør kende til for at sikre, at deres arbejde overholder gældende bestemmelser.
 
Fokuseret på de forskellige faser af udstyrskvalificering, tilbyder dette e-læringskursus dig indsigt i de specifikke trin, der er involveret i kvalificering af udstyr, fra designkvalificering (DQ) til installationskvalificering (IQ), driftskvalificering (OQ), og ydelseskvalificering (PQ). Kurset er velegnet for teknikere, ingeniører og kvalitetsprofessionelle, der ønsker at forstå og anvende disse faser korrekt i deres daglige arbejde.  
 
Dette kursus tilbyder en guide til oprettelse og vedligeholdelse af valideringsdokumentation, et kritisk aspekt af valideringsprocessen. Det lægger vægt på vigtigheden af nøjagtighed, klarhed og overensstemmelse i dokumentationen for at sikre compliance og understøtte produktkvalitet. Perfekt for kvalitetskontrol- og kvalitetssikringspersonale, der ønsker at forbedre deres færdigheder i at udarbejde og håndtere valideringsdokumenter effektivt.
 
 
 

Forskellen på kvalificering og validering

 
Kursister spørger ofte til, hvad forskellen på kvalificering og validering er.
Det kan du se, i denne video.
 
 
 
Kontakt Andreas for information om kurserne
 
 
 
Andreas Goldschadt
Kursuskoordinator
 
+45 48 20 62 63
ag@pharmakon.dk
 
 
Tilmeld til nyhedsbrevet
 
Send gerne dette nyhedsbrev videre til din nye kollega, så din kollega fremadover selv kan modtage relevante nyheder om Pharmakons kurser. Du kan altid se det seneste nyhedsbrev på hjemmesiden
 
Du kan tilmelde dig Pharmakon life science nyhedsbrevet her.