Vaccinationsopgaven øger jobtilfredshed
 
 
pharmakon.dk
 
 

Flere vaccinationer, mere jobtilfredshed og bedre arbejdsmiljø

Læs om projektet
En undersøgelse har analyseret effekten af, hvor mange der vaccineres, og hvilken indflydelse det har på apoteksteknikernes jobtilfredshed, at de vaccinerer patienter på apoteket. Undersøgelsen foregik i en i en kæde af supermarkedsapoteker i USA, hvor ca. halvdelen af apotekerne involverede apoteksteknikere i vaccination og den anden halvdel ikke gjorde.
 

Resultaterne viser

 
 
Antal, der bliver vaccineret
Undersøgelsen, der sammenlignede data fra september til marts i perioderne 2019-2020 og 2020-2021, viste, at apoteker, hvor apoteksteknikere vaccinerede havde en gennemsnitlig stigning på 159,35 i antallet af vacciner, sammenlignet med 104,57 i apoteker, hvor apoteksteknikere ikke vaccinerede.
 
Apoteksteknikernes jobtilfredshed
En undersøgelse blandt apoteksteknikerer viste, at 66,7 % var mere tilfredse med deres job efter at have fået uddannelse til at vaccinere. Desuden følte 84 % af de adspurgte, at de havde en større indflydelse på patienternes sundhed og en rolle som sundhedsprofessionelle. Dette peger på en forbedret selvopfattelse og professionalisme blandt apoteksteknikerer.
 
Apotekernes tilbagemelding
Fra apotekernes side er der også positive tilbagemeldinger. 67 % af de adspurgte apotekere rapporterede en positiv påvirkning på apoteksteknikernes jobtilfredshed som følge af apoteksteknikernes indflydelse på opgaven med at vaccinere og på arbejdsflowet i løsningen af opgaven.

Undersøgelsen viser altså, at apoteksteknikeres involvering i vaccination ikke blot øger effektiviteten i vaccineadministrationen, men også spiller en vigtig rolle i at forbedre arbejdsmiljøet på apotekerne.
Læs hele artiklen
 

Kontakt

Mira El-Souri
Udviklingskonsulent, cand.pharm.
48 20 61 62