Farmaceutprofessionen i Brasilien
 
 
pharmakon.dk
 
Læs om projektet
 

Farmaceutprofessionen i Brasilien

 
Farmaceuters rolle ændrer sig over hele verden i disse år. En undersøgelse fra Brasilien har set på, hvad professionen nu og i fremtiden kan bidrage med.

Undersøgelsen er baseret på interviews med 17 farmaceuter i ledende roller inden for forskellige områder af det farmaceutiske felt og afdækker væsentlige perspektiver på farmaceutens bidrag til samfundet og sundhedsvæsenet.

Farmaceuterne opfatter sig selv som nøglespillere i patientsikkerhed og sundhedsfremme. De bidrager til behandling og forebyggelse af sygdomme, diagnosticering, samt sikker og effektiv medicinering.

Den historiske udvikling af farmaceuternes rolle beskrives som en overgang fra produktfokus til en mere patientcentreret tilgang. Dette understreges af citatet fra en af de interviewede:
 
The worldwide clinical movement has increased. This is an evolution for the pharmacist to find himself as a clinical professional, more focused on the patient than on the medication.
 
Farmaceuter sikrer adgang til medicin og understøtter sundhedsuddannelser og rationel brug af medicin.

Farmaceuterne, der er interviewet, udtrykker en stærk tilknytning til deres rolle som sundhedsfaglige, hvor de agerer som bindeled mellem patienten, andre sundhedsprofessionelle og det bredere sundhedsvæsen.

Der er i undersøgelsen også et fokus på farmaceuters rolle i samfundet. Nye opgaver påvirkes fx af lovgivning, klinisk udvikling, uddannelse af farmaceuter, og hvordan farmaceuter agerer overfor nye opgaver.

Denne undersøgelse opfordrer til en fortsat dialog og selvrefleksion blandt farmaceuter for at styrke rollen og påvirke både nuværende og fremtidige sundhedspraksisser.
Læs hele undersøgelsen
 

Kontakt

Mira El-Souri
Udviklingskonsulent, cand.pharm.
48 20 61 62