Deltag i en faglig dag og få værktøjerne til at gøre en forskel
 
 
pharmakon.dk
 
 
Skal du med til Faglig dag om komplekse medicinske problemstillinger hos ældre?
 
Læs om dagen i nyhedsbrevet ↓
 
 

Bliv klædt på til at byde ind med løsninger på komplekse medicinske problemstillinger hos ældre

 
Mange ældre har en hverdag med polyfarmaci. Det fører undertiden til udfordringer i form af lægemiddelrelaterede problemer eller bekymringer om nyopstået sygdom.

I din hverdag som farmaceut eller farmakonom på et apotek eller en kommune er du måske stødt på situationer som disse:
  • En ældre kvinde fortæller, at hun ofte bliver svimmel og har svært ved at holde balancen. Er det medicininduceret, eller er det et symptom fra en underliggende sygdom?

  • En mand i 70'erne viser en medicinliste, der inkluderer flere præparater ordineret af forskellige læger. Er der potentielle interaktioner og er behandlingen sikker?

  • En ældre mand glemmer ofte at tage sin medicin, hvilket forværrer hans tilstand. Hvordan får han overblik og dermed en bedre efterlevelse af behandlingen?

  • En ældre kvinde klager over pludselig forvirring og manglende koncentration. Skyldes det en bivirkning, tillæg af ny medicin eller dehydrering?

  • En ældre kunde på apoteket har været i behandling med de samme præparater i samme dosis i mere end 10 år, og du bemærker, at kunden virker mere skrøbelig. Er medicinen stadig relevant, følger behandlingen guidelines, og skal der kigges på dosis?
Uanset om du opdager udfordringer via medicingennemgang på apoteket, på plejehjemmet eller andet sted, skal du i dialog med den praktiserende læge, plejehjemslægen eller speciallægen. Derfor tilbyder vi
 
 

Faglig dag om komplekse medicinske problemstillinger hos ældre

 
 
Onsdag den 30. april 2025 på Severin kursuscenter i Middelfart
 
Dagen er designet til dig, der vil styrke din faglige indsigt og arbejde med konkrete værktøjer til at hjælpe kunder, patienter og borgere med at løse de udfordringer, de har med deres medicin i hverdagen.

På kurset gennemgår Mikkel Erik Juul Jensen, Afdelingslæge ved Ældresygdomme, Aarhus Universitetshospital blandt andet:
  • Kendetegn ved den geriatriske patient:
    Den geriatriske patient er ofte skrøbelig, har flere samtidige sygdomme og en høj andel af polyfarmaci. Dette kan føre til øget risiko for bivirkninger, interaktioner mellem lægemidler og udfordringer med efterlevelse af behandlingen.

  • Udfordringer og fokusområder ved medicinering og medicingennemgang:
    Udfordringerne ved ældres medicinering er mange, og herunder kan nævnes nedsat nyrefunktion, risiko for dobbeltmedicinering, øget følsomhed for bivirkninger og både tilsigtet og utilsigtet non-compliance.

  • Seponering hos ældre; hvad, hvornår og hvordan:
    Vi kan ikke drøfte medicinering af ældre uden også at tale om, hvornår det er relevant at skifte, aftrappe eller seponere medicinen.
Læs mere og tilmeld dig