Få et hurtigt overblik over internationale studier
 
 
pharmakon.dk
 
Læs om projektet
 

Forskning i apotekspraksis rapporterer fra FIP-konferencen i 2023

 
Safe Pharmacy - Irland
I Irland tilbyder projektet Safe Pharmacy en ny tilgang til at støtte voldsofre ved at omdanne apoteker til sikre steder. Dette initiativ er en del af en national strategi mod hjemmevold og er et samarbejde mellem den irske apotekerforening, politiet, Health Service Executive og Safe Ireland. Over halvdelen af apotekerne i Irland er involveret, og personalet modtager specialtræning for at kunne yde bistand til ofrene. Projektet inkluderer oplysningskampagner og synlige symboler i apotekernes vinduer for at signalere hjælp til voldsofre.
 
Open Door - Portugal
Open Door-initiativet i Portugal introducerer en ny ydelse på apoteker, hvor borgere med mindre alvorlige lidelser kan få en indledende vurdering og rådgivning. Farmaceuter gennemgår en specifik træning for at levere denne ydelse, som er designet til at lette belastningen på det almindelige sundhedssystem og sikre hurtig og tilgængelig rådgivning, med positive resultater indtil videre.
 
Lige adgang til apoteksydelser - New Zealand
I New Zealand fokuserer et studie på at sikre lige adgang til medicin og behandling for Maorierne, den indfødte befolkning. Forskerne interviewede Maorier og fandt et behov for bedre relationer og samarbejde mellem farmaceuter, borgere, og Maori-sundhedsudbydere. På den baggrund foreslår forskerne lovgivningsmæssige ændringer for at forbedre adgangen til sundhedsydelser.
 
Farmaceutiske interventioner på plejehjem - Australien
Australske plejehjem har set en vellykket implementering af farmaceutiske interventioner for at forbedre medicinsikkerheden. Farmaceuterne har spillet en afgørende rolle i medicingennemgang og har arbejdet tæt sammen med plejehjemmets ledelse for at sikre, at interventionerne støttes og udføres effektivt, hvilket viser en positiv effekt på medicinhåndteringen.
 
PRIME - Internationalt
PRIME-værktøjet er udviklet for at hjælpe borgere med demens og deres pårørende med at tage initiativ til samtaler om seponering af uhensigtsmæssig medicin. Det internationale samarbejde bag PRIME har ført til udviklingen af et værktøj, der faciliterer dialogen mellem borgere, deres pårørende og sundhedsprofessionelle, hvilket er blevet godt modtaget i praksis.
 
Farmaceutydelser i Almen Praksis - Australien
Et australsk studie fremhæver effekten af at integrere farmaceuter i almen praksis, hvor de bidrager til medicinhåndtering og patientvejledning. Dette har vist sig at have positive kliniske, økonomiske, og organisatoriske effekter, understøttende en bredere integration af farmaceuter i sundhedsvæsenet.
 
Læs mere om disse og andre studier